Voetreflexplus ™

Voetreflextherapie, wat is het?

De voeten weerspiegelen ons hele lichaam. De inwendige organen vinden we terug op de voetzolen en de huid, spieren en gewrichten op de voetrug.
Door druk te geven op een zone wordt de doorbloeding gestimuleerd, gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzone op de voet verminderd worden of verdwijnen. Het lichaam gaat beter functioneren en dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.
Ook zonder duidelijke klachten kun je bij een voetreflex behandeling baat hebben. De behandeling is heerlijk ontspannend en afvalstoffen kunnen afgevoerd worden zodat je klachten kunt voorkomen.
De voetreflexplus™ therapie is een combinatie van de Westerse voetreflextherapie met de Traditionele Chinese Geneeskunst, het beste van beide werelden in 1 massage.

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen en voor iedere leeftijd.

Voorbeeld situaties of klachten waarop voetreflex behandeling in te zetten zijn:
• Hoofdpijn, migraine
• Stress, burn-out
• Slapeloosheid en vermoeidheid
• Hormonale klachten, PMS, overgangsklachten of menstruatieklachten
• Spijsverteringsklachten, obstipatie/diarree/wisselende stoelgang
• Ademhalingsklachten. hyperventilatie
• Spier- en gewrichtsklachten, rug-, nek-, schouderklachten
• Blaasontsteking
• Zenuwpijnen
• Geschikt voor kinderen bij o.a. gepest worden, bedplassen, ADD/ADHD, dyslexie
• Voor ontspanning en meer energie te krijgen
• Bij emotionele en psychische klachten
• Ter ondersteuning van reguliere gezondheidsbehandelingen

Unieke voetreflexmassage bij Silly Dreams

Voor kinderen is het vaak een beetje eng om een massage te ondergaan. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten. Silly Dreams heeft hier een nieuwe manier van coaching voor ontwikkeld. Een therapeutische massage ondergaan met iemand die je accepteert zoals je bent, niet over je oordeelt en je onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen geeft en dat is …..Goof.
Goof is een Tibetaanse terriër die je heel graag op je gemak stelt en je gezelschap houdt. Ook kun je een spelletje met hem doen. Silly Dreams kan Goof inzetten als therapiehond, natuurlijk altijd in overleg.

Ook voor volwassenen kan Goof ingezet worden zoals bij stress, burn-out en dementie. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.

Goof en Sylvia hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd bij Pets 4 care, Dog Assisted Interventions en zijn sinds augustus 2018 een gecertificeerd team.

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk
kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien
te worden gehoord
te worden begrepen
en aangeraakt.
Het grootste geschenk
dat ik kan geven is,
de ander te zien
te horen, te begrijpen, aan te raken
wanneer dat gebeurt
voel ik
dat er contact is gelegd
Virginia Satir

Voetreflexplus behandelingen:

baby reflexologie

Meer over baby reflexologie

Babyreflexologie kan worden toegepast als je denkt dat de baby moeite heeft met slapen, last heeft van krampjes, obstipatie, harde ontlasting, winderigheid, neusverkoudheid, slecht inslapen, oorpijn, pijn bij tandjes krijgen.

De behandeling met babyreflexologie duurt korter dan bij volwassenen omdat een baby niet zoveel afvalstoffen in het lichaam heeft opgeslagen. De behandeling is hierdoor effectiever.

Bij de eerste behandeling is er een kort gesprekje met de ouders over de baby en over de klacht. Daarna wordt meestal de baby behandeld maar het kan ook dat de moeder of vader samen met de baby wordt behandeld. Als afsluiting leer ik de ouders de grepen die ik gedaan heb zodat ze deze thuis bij de baby kunnen herhalen.

 

voetreflex ontspannings massage

Deze behandeling is fijn om kennis te maken met de voetreflexmassage.

De totale behandeling duurt 45 minuten.

Meer over voetreflex ontspannings massage

Vóór de behandeling een heerlijk ontspannend voetenbad met dodezeezout en etherische olie, daarna een heerlijke ontspannende voetreflexmassage.

 

therapeutische voetreflex behandeling

Meer over therapeutische voetreflex behandeling

Het eerste consult is een intake gesprek en wordt er een anamnese afgenomen en vraag ik naar je (medische) geschiedenis en een analytische massage op de voeten. Ik ga op de voeten voelen of er pijnpunten zijn.

Na het eerste consult maak ik een behandelplan en dat wordt in het tweede consult besproken en volgt er een massage gericht op de klacht.

Voor een behandeltraject zijn er 4 tot 6 behandeling nodig.

Vóór de behandeling is er een heerlijk ontspannend voetenbad met dode zeezout en etherische olie. Daarna krijg je een therapeutische voetreflex behandeling. Na de voetreflex behandeling worden uw voeten met een warm doekje afgenomen en er wordt afgesloten met een verzorgende creme of olie.

zwangerschaps reflexologie

Meer over zwangerschaps reflexologie

Zwanger zijn  is mooi en uniek en je wilt van de  zwangerschap genieten. Soms lukt dit niet door de zwangerschapkwaaltjes.

Reflexologie kan je hierbij helpen en zorgen voor rust en ontspanning.

Zwangerschapsreflexologie is een veilige, zachte en ontspannende massage voor moeder en kind om zwangerschapsklachten te verminderen of te verhelpen.

Ook zonder zwangerschapsklachten helpt deze massage om het bekken goed voor te bereiden op de bevalling.

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging. Je krijgt eerst een voetreflexmassage en daarna pas ik moxa therapie toe. Vanaf de 33 weken kun je beginnen met Moxa therapie, dit houdt in dat ik gedurende 15 tot 30 minuten de zijkant van je kleine teen verwarm. Deze behandeling doe je thuis ook samen met je partner. Deze moxa therapie moet 14 dagen dagelijks herhaald worden. Deze therapie kan tot de 36 weken van de zwangerschap.

Reflexologie kan ook helpen om de geboorte op gang te helpen, deze massage kan vanaf de 40 weken in de zwangerschap.

 

reflexologie bij rouwverwerking

Meer over reflexologie bij rouwverwerking

Rouwen is het verlies dat je hebt ervaren, verwerken. Rouwen doe je niet alleen na een overlijden maar ook na een echtscheiding, verliezen van een baan, of verliezen van je gezondheid, verliezen van je huisdier. Je wilt je leven weer herpakken maar het lukt nog niet.

Ik kan je hierbij ondersteunen om de onverwerkte gebeurtenis te verwerken. Er is ruimte om je emoties te uiten, niet door heel veel te praten maar door te voelen wat de voetreflexbehandeling met je doet. Reflextherapie helpt je om dichter bij je gevoel te komen en je verdriet, pijn of boosheid te voelen zodat er ruimte ontstaat om met je gevoelens om te gaan.

Samen kunnen we het verdriet in je leven verwerken.

 

 

reflexologie voor kinderen t/m 12 jaar

Meer over reflexologie voor kinderen t/m 12 jaar

therapie met hond en reflexologie voor kinderen

Meer over therapie met hond en reflexologie voor kinderen